Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 18 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Balkonspringen is léúk? Bizarre posters in Barcelona

Veel ‘oorspronkelijke bewoners’ van steden waar veel toeristen komen, zitten daar niet altijd op te wachten. De drukte en overlast in het straatbeeld zijn daar vaak genoemde redenen voor.

Maar dat de anti-toerismelobby ook veel en veel te ver kan doordraven, bewijzen de posters die in het straatbeeld van Barcelona zijn opgedoken. Op de posters worden toeristen toegejuicht om van een balkon te springen.

#Balconingisfun

Onder vermelding van de bizarre hashtag #BalconingIsFun en een afbeelding van een persoon die van een balkon springt, worden vier pluspunten van de activiteit genoemd. Het zou gentrificatie tegengaan, de levens van de buurtbewoners verbeteren, het risico op hartziekten verlagen en ‘lots of fun’ zijn.

https://twitter.com/blancastopp/status/1029470797017038848

Balkon springen is het levensgevaarlijke fenomeen waarbij van het ene naar het andere balkon wordt geklommen, of bijvoorbeeld in hotels vanaf een balkon in een zwembad wordt gesprongen.

Gewonden en dodelijke slachtoffers

Jaarlijks vallen er gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers bij deze praktijk, die in hotels vanzelfsprekend verboden is. Het account dat op de posters wordt genoemd is inmiddels verwijderd. Toch is de leus niet alleen op de posters, maar ook op losse teksten in het straatbeeld te zien: ook vorig jaar al.

https://twitter.com/LEscorpiMetxa/status/1023861069612232704

https://twitter.com/LEscorpiMetxa/status/887585061209505792

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.