Metro
Metro Nieuws 23 aug 2018 / 18:04 uur

Arm Siberisch dorpje wil naam veranderen in Syrië

De inwoners van het dorpje Bungur in Siberië zijn het zat. Ze willen de naam van hun gemeente veranderen in Syrië. Ze hopen hiermee de aandacht van de overheid te trekken, die al miljoenen investeerde in het ‘echte’ Syrië.

Bungur lijkt op een spookstad. Er is amper stromend water, de stroom valt er regelmatig uit en wegen en gebouwen zijn in erbarmelijke staat. Inwoners kunnen alleen maar dromen van moderne voorzieningen zoals een school of een ziekenhuis, want die zaken zijn er niet. „Het enige wat er nog overblijft is een gemeentehuis en een begraafplaats”, aldus een inwoner.

Beroerde leefomstandigheden

Niet dat de mensen niet geprobeerd hebben om de problemen aan te kaarten, maar de overheid lijkt er weinig aan te doen. Dus besloten ze op een dag om een andere aanpak uit te proberen. Sergei Zhavronkov besloot om een campagne op te starten die de naam van Bunger verandert in Syrië. „De overheid steekt miljoenen in het echte Syrië, dus dan kan er ook wat geld naar een gelijknamig dorp. De verwoesting hier is net zo erg als daar alleen krijgen wij geen aandacht.”

Humanitaire hulp

De zeshonderd inwoners lijken de actie te steunen en als de naamswijziging wordt doorgevoerd, zullen ze ook humanitaire hulp aanvragen bij de overheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arm Siberisch dorpje wil naam veranderen in Syrië
Sluiten