Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Appartement schoongemaakt na dood model Ivana Smit’

Het appartement in Kuala Lumpur waar de 18-jarige Ivana Smit naar beneden viel en overleed, is kort daarna schoongemaakt. Dat heeft zowel de schoonmaakster als de huismeester van het complex verklaard, zo bevestigt advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving van het AD. Hij staat de nabestaanden van het omgekomen Nederlandse model bij.

Nog voor technische recherche onderzoek deed

Het schoonmaken gebeurde nog voordat de technische recherche onderzoek deed, verklaarde de huismeester voor de Maleisische rechtbank waar momenteel een procedure loopt waarin moet worden vastgesteld of Smit slachtoffer is van een misdrijf. Ze overleed in december vorig jaar nadat ze na een avond in het gezelschap van een Amerikaans stel mee was gegaan naar hun appartement en van veertien hoog naar beneden viel.

Advocaat Diekstra noemt het politie-onderzoek een aanfluiting. ,,Hoe kan een schoonmaakster toegang hebben gekregen tot het appartement terwijl er nog een sporenonderzoek diende plaats te vinden?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Appartement schoongemaakt na dood model Ivana Smit’
Sluiten