Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Kwart studenten loopt rond met zelfmoordgedachten’

Steeds meer studenten hebben last van psychische problemen. Ze hebben vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en angstaanvallen. Ruim een kwart loopt zelfs rond met zelfmoordgedachten.

Studentenhuisartsen zeggen dat zij steeds vaker studenten op hun spreekuur krijgen met psychische problemen. De problemen gaan soms gepaard met verslaving aan alcohol, drugs of internet.

Prestatiedruk en zorg om schulden

De toegenomen prestatiedruk en de zorg om schulden op te bouwen na het afschaffen van de basisbeurs worden genoemd als belangrijkste oorzaken. Ook de invloed van sociale media zou een rol spelen.

Als gevolg daarvan groeien de wachttijden voor studenten die psychologische hulp nodig hebben. „De psychologen zijn niet aan te slepen”, vertelt een studentenhuisarts aan de Universiteit Twente tegen de Volkskrant. De krant deed een rondgang langs studentenhuisartsen aan Nederlandse universiteiten.

,,Er staat zoveel druk op de ketel dat studenten het daar moeilijk mee hebben", zegt Peter Drost, eigenaar van de huisartsenpraktijk op de studentencampus in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kwart studenten loopt rond met zelfmoordgedachten’
Sluiten