Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 aug 2018 / 09:29 uur

Amsterdam maakt zich klaar voor botenparade

De Amsterdamse grachten zijn zaterdag opnieuw het toneel voor de Amsterdamse Canal Pride. Naar verwachting zullen honderdduizenden toeschouwers de bonte stoet van feestvierende, vaak kleurrijk en schaars uitgedoste opvarenden voorbij zien trekken. De Parade heeft echter ook een serieuze boodschap. Het thema van dit jaar is namelijk mensenrechten.

Volgens Lucien Spee, directeur van de stichting Amsterdam Gay Pride, is dat hard nodig. „Elk jaar worden we weer geconfronteerd met allerlei vreselijke verhalen uit de hele wereld. Schendingen van mensenrechten, geweld tegen LHBTI’s, afnemende acceptatie in eigen land, vooroordelen en ongepaste grappen.” Het lijkt volgens de directeur elk jaar erger te worden.

Commotie op Twitter

Onder anderen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse zaken) en staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) varen mee op de boten van hun ministeries. Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) zit op de boot van de cast en crew van soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. GTST doet voor het eerst mee. De soapies strijden voor homoacceptatie, want volgens hen leiden scènes met LHBTI’ers in de serie nog te vaak tot commotie en boze reacties op Twitter.

Speciaal voor de Canal Parade laat de NS extra lange treinen rijden en wappert de regenboogvlag op het dak van het Centraal Station.

Reageer op artikel:
Amsterdam maakt zich klaar voor botenparade
Sluiten