Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 aug 2018 / 15:09 uur

Achttien kanoërs vermist na noodweer in Frankrijk

Na onweer en zware regenval in het zuidoosten van Frankrijk zijn achttien kanoërs vermist. Ze waren op de rivier Ardèche aan een tocht waren begonnen. De Franse zender BFMTV meldt dat ongeveer honderd agenten zoeken naar de kanoërs. Ook zijn er drie helikopters ingezet.

Vast op camping

Verder zitten ongeveer twintig mensen vast op twee campings die in de buurt van de Ardèche liggen. De autoriteiten houden er rekening mee dat de rivier buiten de oevers treedt en daarom willen ze de toeristen evacueren.

De krant Sud Ouest meldde dat het in veiligheid brengen van de twintig campinggasten donderdagmiddag wegens het slechte weer nog niet is gelukt. Eerder zijn wel zestig andere toeristen van de twee campings geëvacueerd.

Luchthaven Frankfurt

Ook in Duitsland zorgde het noodweer voor de nodige problemen. Het vliegverkeer van en naar Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland, heeft donderdagmiddag wegens noodweer kort plat gelegen. Een woordvoerder van het vliegveld zei dat het vliegverkeer na een onderbreking van een half uur is hervat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Achttien kanoërs vermist na noodweer in Frankrijk
Sluiten