Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 aug 2018 / 20:20 uur

150 brandweermannen nodig bij natuurbrand Drenthe

De natuurbrand bij het Drentse Wateren heeft zo’n 75 hectare heide zwartgeblakerd. Het vuur was na uren blussen onder controle. Uit voorzorg waren vier campings uit de omgeving ontruimd. Alle geëvacueerde campinggasten mochten toen de brand in de loop van de avond was geblust terug naar hun tenten en caravans, meldde de gemeente Westerveld.

Boeren

Zo’n 150 brandweermensen waren tot in de avond betrokken bij de brandbestrijding. De rook was in de wijde omgeving te zien. Boeren hielpen mee de vlammen te bestrijden door met giertanks de grond nat te houden. Ook brandweerkorpsen van verderop (onder meer Groningen en Gelderland) schoten te hulp. De luchtmacht ondersteunde met blushelikopters.

Wegen werden afgesloten. Volgens de veiligheidsregio kon de brand zich snel uitbreiden door de straffe wind en de droogte. Er kwamen veel kijkers op de brand af, die de hulpverleners in de weg liepen. De hulpdiensten vroegen iedereen uit de buurt te blijven. Ook is toeristen gevraagd het gebied te verlaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
150 brandweermannen nodig bij natuurbrand Drenthe
Sluiten