Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 18 jul 2018 / 16:04 uur

Vierdaagselopers teruggefloten voor natspuiten

Wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse worden op handen gedragen door het aanmoedigende publiek. Sommige mensen langs de lijn willen de bikkels wat extra’s geven en spuiten de wandelaars in deze hitte nat. Ook onderling weten de lopers elkaar te vinden met waterpistolen, maar dat is niet altijd zo lief als het lijkt. De organisatie van de Vierdaagse heeft woensdag daarom een aantal lopers die met een supersoaker medewandelaars natspoten een officiële waarschuwing gegeven, meldt de organisatie.

“Het is echt niet leuk. Een loper klaagde bij ons dat zijn bril van zijn hoofd is gespoten’’, aldus marsleider Henny Sackers. Wandelaars proberen ook natte kleren te vermijden, want dat zorgt voor schuurwonden en blaren. “Wie nat wil worden, zoekt het wel op.’’

Geen last

Marco Campen (50), een wandelaar die de Vierdaagse al voor de achtste keer loopt, zegt tegen Metro geen last te hebben van zijn medelopers met waterpistolen: “Ik vind het wel leuk meestal, het is een beetje een spelletje onder de wandelaars. Er zullen misschien wat ouderen zijn die het niet leuk vinden, maar ik zie en hoor er om mij heen niets over.” De 22-jarige Robin van Driesten, die dit jaar voor het eerst meeloopt, vindt de waterstralen soms een beetje irritant: “De eerste dag kwam ik op een gegeven moment op een stuk en daar stond om de vijftig meter wel een sproeier. Als je dan net aan het appen was, wordt je telefoon nat daar kijken mensen niet naar.”

Ook was de waterpartij volgens hem af en toe gewoon teveel. "Soms was je nog doorweekt van de vorige spuiter en dan word je alweer nat gemaakt, waardoor je eigenlijk niet meer opdroogt. Maar vandaag waren er wat minder sproeiers en dan is het echt lekker, want als je dan wordt natgespoten verkoel je helemaal."

Naast de ergernissen over natte kleren, was bij de finish ook grote ophef over het feest rond Roze Woensdag in het centrum van Nijmegen. Het was daar zo druk dat het wandellegioen er niet meer door kon. Een uur voor de finishtijd zijn feestvierders van de straten ‘geveegd’ om lopers de kans te geven op tijd binnen te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vierdaagselopers teruggefloten voor natspuiten
Sluiten