Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jul 2018 / 10:00 uur

Vierdaagsefeesten nog nooit zo drukbezocht

Meer dan 1,6 miljoen mensen bezochten de afgelopen week Nijmegen voor de Vierdaagsefeesten. Dat is een record: in de 49-jarige geschiedenis kwamen nooit eerder zoveel mensen op de feesten af.

In zeven dagen tijd brachten 1.615.000 mensen een bezoek aan de feesten in Gelderse stad. De meeste bezoekers kwamen uit Gelderland zelf, namelijk zeventig procent. Twaalf procent kwam uit Brabant. De feestweek was opnieuw een succes. De bezoekers gaven de Vierdaagsefeesten een dikke 8,5.

Succesvol dagprogramma

Niet alleen de avonden werden drukbezocht, ook het dagprogramma trok veel bekijks. ’s Middags waren er activiteiten voor alle leeftijden, die een breed publiek trokken. ’s Avonds stond er veel muziek op het programma. De drukste avond was donderdag met 265 duizend bezoekers.

Vrijdag liepen meer dan 41 duizend wandelaars de 102e Nijmeegse Vierdaagse uit. Veel wandelaars hadden last van de warmte en het Rode Kruis had de handen vol aan klachten die met oververhitting te maken hadden. Zelfs toeschouwers vielen flauw door de brandende zon. Ernstige ongelukken zijn er gelukkig niet gebeurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vierdaagsefeesten nog nooit zo drukbezocht
Sluiten