Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 jul 2018 / 08:10 uur

Vaakst overvallen juwelier van Limburg kapt ermee

De vaakst overvallen juwelier van Limburg scheidt ermee uit. Maar liefst negen keer werd de zaak overvallen. „Het is best wel pittig werken geweest", zegt eigenaar Roger Stijnen tegen de Limburger.

Negen keer doelwit

Henri Stijnen Juweliers-Diamantiers, zoals de zaak heet, staat bovenaan de lijst met meest overvallen juweliers van Limburg. Tussen 1996 en 2011 was de zaak negen keer het doelwit van overvallers. In 2013 werden zelfs gps-trackers onder de auto van Roger Stijnen gevonden, waarmee de juwelier op de voet kon worden gevolgd.

In 1996 vond de eerste overval plaats. Daarbij werden de kinderen van het echtpaar gegijzeld en werd Roger Stijnen met een pistool tegen zijn hoofd gedwongen de deur naar de winkel te openen. „Ze zijn uren binnen geweest, we hadden geen ringetje meer liggen", vertelt zijn vrouw Desirée. „We waren in principe failliet."

In acht seconden de winkel in

Er komt hulp uit heel Europa. Leveranciers bieden collecties aan om de vitrines weer te vullen. Maar het houdt niet op. Na nog twee overvallen in 1999 en 2004 wordt er een sluis geïnstalleerd bij de entree. Een paar weken later wordt die binnen acht seconden aan stukken geslagen om de winkel in te komen.

Nu is het klaar, het echtpaar Stijnen zet er een punt achter. Op 31 december 2018 wordt de deur voorgoed op slot gedraaid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vaakst overvallen juwelier van Limburg kapt ermee
Sluiten