Metro
Metro Nieuws 7 jul 2018 / 07:45 uur

Minder sporten en meer appen voor hedendaagse jeugd

Jongeren van nu verwachten deze zomer meer bezig te zijn met appen, dan met sporten. Dat schrijft het AD. Uit onderzoek blijkt dat de 13 tot en met 18-jarigen verwachten zo’n 40 procent minder te sporten.

De tijd die ze dan niet besteden aan lichamelijke beweging, wordt gevuld met social media als Facebook, Youtube, Instagram en Whatsapp.

Groot probleem

Lector bewegingsonderwijs Remo Mombarg stelt dat het „echt een heel groot probleem" is dat de jeugd social media verkiest boven sporten. „Als we beweging niet vanaf jonge leeftijd stimuleren, blijven de kinderen de rest van hun leven motorisch minder vaardig."

In het onderzoek geeft 64 procent van de kinderen en jongeren aan dat hun sportmoment wordt ingeruild voor social media. Directeur Cees Klaassen van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding roept kinderen op niet teveel bank te hangen. „Social media verbieden lijkt me niet nodig, maar kinderen doen er goed aan om kijken op social media wel af te wisselen met bewegen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder sporten en meer appen voor hedendaagse jeugd
Sluiten