Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Terrasprijzen in Utrecht stijgen het hardst

Na je werk een biertje doen op de Neude? Of nog een wijntje drinken aan de Oude Gracht? Een terrasje pakken in Utrecht is het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. De prijzen op het terras in de domstad stegen het afgelopen jaar het hardst in Nederland, met bijna vijf procent.

Amsterdam is nog altijd de duurste terrasstad van Nederland. Een rondje drank op het terras steeg in onze hoofdstad met 3,5 procent naar gemiddeld 25,10 euro, blijkt uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. In Utrecht rekent de terrasbezoeker gemiddeld 22,83 euro voor een rondje af.

Hanzestad het voordeligst

Het adviesbureau maakte een ranglijst van de duurste terrassteden in Nederland. Vorig jaar stond Utrecht nog op nummer 13. Maar dit jaar steeg de stad met vijf plekken naar nummer 8. Ook de terrasprijzen in ’s-Hertogenbosch zijn een stuk duurder geworden. Een rondje op het terras kost nu gemiddeld 24 euro en daarmee staat de Brabantse stad op nummer 3 in de ranglijst. Op de tweede plek staat Den Haag, met gemiddeld 24,38 euro. In Zwolle kan je het voordeligst een terras pakken. Een rondje op het terras kost daar gemiddeld 21,35 euro.

Speciaalbieren zijn ook dit jaar weer populairder geworden op de Nederlandse terrassen. Maar de sterkste groei in het biersegment komt vanuit een verrassende hoek: het alcoholvrijbier. De consumptie hiervan steeg het afgelopen jaar met 24,7 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.