Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie bevestigt: lichaam is van vermiste Michael

Het lichaam dat vrijdagochtend in een recreatiegebied in het Overijsselse Oldenzaal is gevonden, is van de vermiste Michael (11). De politie heeft dat bevestigt tegenover regionale media.

Zoektocht

De 11-jarige jongen was sinds donderdagavond vermist. Michael was op zijn fiets vertrokken. De fiets werd later op een parkeerplaats teruggevonden. De jongen waarvan al bekend was dat hij niet kon zwemmen, is waarschijnlijk verdronken.

https://twitter.com/POL_Oldenzaal/status/1022751542175313921

Er werd donderdagavond direct een grote zoektocht ingezet door de politie en brandweer, waarbij ook een politiehelikopter is ingezet. Het Hulsbeek, zoals het recreatiegebied heet, werd afgezet en de bezoekers werden opgeroepen het recreatieterrein te verlaten.

Aanvankelijk dacht de politie dat het jongetje tien jaar oud was, maar hij blijkt elf jaar te zijn. De jongen en zijn familie wonen pas sinds kort in Nederland, schrijft Tubantia.

Tweede keer

Het is de tweede keer deze maand dat iemand is verdronken in deze recreatieplas. Drie weken geleden werd het lichaam van een twintigjarige man uit het water gehaald. Volgens de politie ging dat om een noodlottig ongeval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.