Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 jul 2018 / 09:28 uur

Panorama: tweede aanhouding voor beschieting

Er is een nieuwe aanhouding verricht in verband met de beschieting op het pand van de redactie van tijdschrift Panorama. Dat laat de redactie weten op basis van een bron bij justitie. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam, meldt de politie. Mogelijk gaat het om de schutter.

Motorclub

Vorige maand werd de gevel van het gebouw in Amsterdam ’s nachts onder vuur genomen met een raketwerper. De politie hield de ochtend daarna al direct een verdachte aan, Richard Z. Hij is de baas van een motorclub in Woerden, een afdeling van de zogeheten Caloh Wagoh MC Main Triad. Z. zit nog steeds vast in deze zaak. Er is nog geen uitspraak gedaan over of de nu aangehouden verdachte ook lid is van Caloh Wagoh MC. Ook is er nog niet bekend gemaakt waar hij is opgepakt.

Foto: ANP

De Panorama-redactie aan de Teleportboulevard in Amsterdam werd in de avond van 21 juni beschoten door een anti-tankraket. Niemand raakte gewond bij de beschieting.

Telegraaf

Nog geen week nadat het redactiepand van Panorama was beschoten, werd ook het gebouw van Telegraaf Media Groep in Amsterdam doelwit van een aanslag. Met een bestelbusje reed een man ’s nachts twee keer in op de glazen pui en stak daarna het busje in brand. Misdaadverslaggever John van den Heuvel zei toen te vermoeden dat de aanval het werk was van de mocro-maffia, als reactie op artikelen in De Telegraaf over de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Sinds de aanslagen worden redactiepanden in Amsterdam extra bewaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Panorama: tweede aanhouding voor beschieting
Sluiten