Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jul 2018 / 19:45 uur

Noodweer Rotterdam eist één leven

In Rotterdam is donderdagavond een vrouw omgekomen door het noodweer in de stad. Een boom viel op de auto waar zij in zat, ze raakte zwaargewond en overleed later ter plekke. De mannelijke bestuurder overleefde het, maar raakte wel gewond. Samen zaten ze bekneld en moesten ze door de brandweer worden bevrijd.

Eindelijk regen

In het zuiden en midden van Nederland heeft de droogte inmiddels plaatsgemaakt voor flinke regen- en onweersbuien. Over Roosendaal raasde een windhoos en even verderop is de A58 richting Breda ter hoogte van Zegge afgesloten vanwege takken op de weg. Ook op de A12 tussen Bodegraven en Gouda zorgen omgevallen bomen voor vertraging. De weg is nog begaanbaar, maar diverse rijstroken zijn afgesloten.

De veiligheidsregio meldt dat veel meldingen over water- en stormoverlast binnenkwamen bij de meldkamer van de hulpdiensten. In Boxtel en Vlijmen rukte de brandweer uit om bomen en grote takken van de weg te halen. Ook veel andere plaatsen, zoals Rotterdam en Den Bosch, kregen plensbuien over zich heen. Volgens het KNMI kunnen in het zuiden en midden van het land onweer en windstoten tot 70 kilometer per uur voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodweer Rotterdam eist één leven
Sluiten