Metro
Metro Nieuws 26 jul 2018 / 19:00 uur

‘Gay-pruik’ uit assortiment Blokker en Intertoys

Blokker en Intertoys hebben donderdag twee pruiken uit hun assortiment gehaald. Het gaat om de zogenaamde ‘gay-pruik’ en ‘negerpruik’. De twee winkelketens kregen via social media een hoop kritiek op de benaming van de twee pruiken.

‘Net zo min als vrouwen, joodse mensen of gekleurde mensen, zien homo’s er allemaal hetzelfde uit. Dat je dat anno 2018 nog moet uitleggen is triest. Het toont maar weer hoe hard LHBTI Pride nog nodig is’, schrijft de voorzitter van COC Nederland op hun Facebookpagina. De belangenorganisatie heeft het over de ‘gay-pruik’ die Blokker en Intertoys verkopen via hun website. De pruik waar het om gaat heeft blonde haren en is eigenlijk het beste te omschrijven als het kapsel wat Justin Bieber ten tijden van zijn megahit ‘Baby’ had.

De ‘gay pruik’ van Blokker en Intertoys is een treurig stereotype – Wij vinden de ‘gay pruik’ die Blokker en Intertoys…

Gepostet von COC Nederland am Donnerstag, 26. Juli 2018

Excuses

En dat is niet de enige opmerkelijke benaming. Op de websites van de winkelketens wordt een Jamaicaanse pruik aangeboden met de omschrijving ‘negerpruik voor heren’, iets wat bij veel mensen niet meer door de beugel kan. Blokker betreurt het dat de pruiken op de website zijn aangeboden. „We krijgen zo’n 200.000 nieuwe artikelen binnen via onze leveranciers. In dit geval is de benaming rechtstreeks overgenomen van de leverancier van feestartikelen”, zegt de winkelketen tegen het AD.

Ook de Intertoys spijt het. De winkelketen schrijft op haar website niet aan stereotypering en vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. ‘Intertoys houdt van iedereen.’ Intertoys biedt haar excuses aan.

Bij andere webwinkels is de pruik nog wel beschikbaar, onder de benaming ‘Gay-pruik-blond’ en ‘Prince charming pruik blond’.

Reageer op artikel:
‘Gay-pruik’ uit assortiment Blokker en Intertoys
Sluiten