Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jul 2018 / 04:23 uur

NFI-baas onder vuur na ‘ontoelaatbaar gedrag’

De interim-directeur van het Nederlands Forensisch Instituut Peter van der Elzen (66) ligt onder vuur. Hij zou ontoelaatbaar gedrag jegens een vrouwelijke werknemer hebben vertoond en wordt beschuldigd van machtsmisbruik.

Onderzoek

Dat schrijft De Telegraaf. Een speciale commissie van het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoekt de integriteitskwestie. De betrokken NFI-medewerkster zorgde ervoor dat de zaak werd aangekaart bij de directie.

Een dezer dagen wordt binnen de NFI-top en het ministerie van Justitie en Veiligheid een rapportage over de affaire besproken, zo melden bronnen aan eerdergenoemde krant. De betrokken medewerkster bevestigt het vertrouwelijke onderzoek. Een woordvoerder van het ministerie zegt namens het NFI dat „als er een integriteitsonderzoek loopt, daar nooit mededelingen over worden gedaan”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NFI-baas onder vuur na ‘ontoelaatbaar gedrag’
Sluiten