Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 jul 2018 / 15:07 uur

Nederlands bedrijf schiet voetballertjes te hulp

Een Nederlands pompenbedrijf is onderweg naar Thailand om mee te denken over het redden van de Thaise jongens, die al twee weken vastzitten in een grot in het land. Het bedrijf, Van Heck genaamd, zegt door de Thaise autoriteiten benaderd te zijn voor advies.

In Nederland wordt ondertussen al materiaal gereed gemaakt, mocht het nodig zijn. Van Heck is gespecialiseerd in het maken van pompen en het verplaatsen van water.

Nederland wil helpen

Mark Rutte heeft aangegeven dat Nederland ook bereid is om te helpen, mocht dat nodig zijn. Thailand heeft al van onder andere Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hulp gekregen.

Vrijdagmorgen werd bekend dat miljardair Elon Musk ook meedenkt over de redding van de Thaise voetballertjes en hun trainer. Hij heeft technici van zijn bedrijven naar Thailand gestuurd om te helpen. Musk denkt dat de jongens door een met lucht gevulde buis de uitgang van de grot zouden kunnen bereiken.

Al twee weken vast

Twaalf jongens en hun trainer zitten al ruim twee weken vast in een grot in Thailand. Ze gingen daar vermoedelijk schuilen voor de regen, maar de grot kwam vervolgens in rap tempo onder water te staan. Ze zitten nu op zo’n vier kilometer van de ingang vast. Vrijdagmorgen werd bekend dat een duiker is overleden bij het zoeken naar reddingsmogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nederlands bedrijf schiet voetballertjes te hulp
Sluiten