Metro
Metro Nieuws 28 jul 2018 / 20:35 uur

Kaartjes van buurtbewoners voor verkrachte studente

Inwoners van de Rotterdamse wijk De Esch hebben massaal kaarten en bloemen ingezameld voor de studente, die afgelopen week voor haar woning bruut verkracht werd.

‘Iets’ doen om te helpen

Anja van Ditmarsch en Paul Wiese begonnen met de actie. Wiese, die in dezelfde straat als het slachtoffer woont, vertelt aan het AD dat hij iets wilde doen om te helpen. „Hoe klein het ook is.” Van Ditmarsch en Wiese besloten kaarten te maken voor de Indonesische studente, om haar een hart onder de riem te steken. „Om te laten weten dat we met haar meeleven”, schrijft Wiese op Facebook.

530 kaarten

In een winkelcentrum gaven ze buurtbewoners de kans om een kaart te schrijven. „We dachten van tevoren op enkele tientallen kaarten te komen, maar dat werden er dus 530. Mensen begonnen er met elkaar over te praten, gaven aan dat ze zich zorgen maakten. Het zorgde voor een soort saamhorigheidsgevoel", zegt Wiese tegen het AD.

Op de Facebookpagina van de wijk bedankt Wiese voor de massale steun. Zaterdag zijn de kaarten en bloemen overhandigd aan de familie van het slachtoffer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaartjes van buurtbewoners voor verkrachte studente
Sluiten