Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 19 jul 2018 / 07:04 uur

Jongetje in ziekenhuis na vastzitten zwembadfilter

Hoe aan een dagje zwembad op vakantie een angstaanjagend einde kan komen, werd woensdag duidelijk voor een zevenjarige jongen en zijn familie uit België.

De jongen werd in kritieke toestand opgenomen in een Portugees kinderziekenhuis, nadat zijn arm vast was komen te zitten in het zwembadfilter. Het jongetje kon daardoor minutenlang niet boven het water komen.

Zwembad vakantiehuis

Het gezin verbleef in een vakantiehuis in Portela, in de Portugese gemeente Amares. Een oudere broer van het kind was in het zwembad bij zijn broertje. De ouders van het jongetje waren aan het lunchen ten tijde van het ongeluk, en zagen plotseling dat de oudste zoon in paniek was.

Toen bleek dat de zevenjarige zoon vastzat in het pompsysteem van het zwembad. Alhoewel het kind probeerde zichzelf los te maken, en de ouders en een ander koppel hier ook een poging toe deden, mocht dit niet baten. De jongen zat minutenlang vast in het filter.

Reanimatie door hulpdiensten

Het jongetje kon uiteindelijk door de hulpdiensten uit het water gehaald worden. Zij moesten het filter losmaken om de arm van het jochie te bevrijden. De zevenjarige moest gereanimeerd worden en werd daarna snel naar het ziekenhuis gebracht. Hij is nog in kritieke toestand, weet HLN.

Geen beschermkap

Waarschijnlijk kon het ernstige ongeluk gebeuren omdat het zwembadfilter niet afgeschermd was met een beschermkap.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetje in ziekenhuis na vastzitten zwembadfilter
Sluiten