Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 19 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #4

strafwerkbutton

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Jessie J
Één van de beste Britse popzangeressen van het afgelopen decennium is zonder twijfel Jessica Cornish, beter bekend onder haar artiestennaam Jessie J. Vanwege haar waanzinnige artistieke talent mocht ze als relatief jonkie plaatsnemen in de juryzetels van The Voice UK en ze liet haar vocale capaciteiten in hun volle glorie horen op ‘Bang Bang’, naast powervrouwen Ariana Grande en Nicki Minaj. Eind mei bracht Jessie J haar vierde album R.O.S.E. uit, dat opgedeeld is in vier delen: Realizations, Obsessions, Sex en Empowerment. Een maand later gaf ze een spetterend optreden op Pinkpop, waarbij ze zelfs de meest kritische festivalbezoeker omverblies.

Waar: AFAS Live, Amsterdam

Wanneer: 3 december 2018

Ticketprijs: € 40,-

Start kaartverkoop: vrijdag 20 juli om 10.00 uur

Toptrack: ‘Queen’

2. Twenty One Pilots


Het kan zijn dat het duo Tyler Joseph en Josh Dun goed heeft gekeken naar Bløf en Moke, of in elk geval naar hun logo’s, want tegenwoordig schrijven ze hun bandnaam ook met schuine streepjes door de o’s. Daarnaast heet de aankomende tournee van Twenty One Pilots
The Banditø Tøur, de opvolger van de bejubelde Emøtional Røadshøw. Vorige week liet Twenty One Pilots alvast twee nieuwe tracks horen van het in oktober te verschijnen vijfde album Trench. De videoclip van één van de twee, ‘Jumpsuit’, is een vervolg op de video bij ‘Heavydirtysoul’. Een niet te missen live-act.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 12 maart 2019

Ticketprijs: € 34,- tot € 52,-

Start kaartverkoop: vrijdag 20 juli om 10.00 uur

Toptrack: ‘Jumpsuit’

3. Jason Mraz
Aanvankelijk was Jason Mraz van plan om de opvolger van zijn in 2014 verschenen album Yes! simpelweg No! te noemen. Uiteindelijk werd dat Know. Dezelfde klank, maar een positievere lading, want zijn nieuwe album heeft een heerlijke zorgeloze sfeer. Know komt pas op 10 augustus uit, al geeft de single ‘Have It All’ precies aan wat we mogen verwachten. Niet geheel toevallig heet de aankomende tournee van de Amerikaanse singer-songwriter dan ook Good Vibes With Jason Mraz. “Ik wil dat mensen de buitenwereld even vergeten als ze naar mijn muziek luisteren”, zei hij onlangs tegen Metro over zijn nieuwe liedjes.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 3 maart 2019

Ticketprijs: € 45,- 

Start kaartverkoop: vrijdag 20 juli
om 10.00 uur

Toptrack: ‘Have It All’

4. Metric
Bij muziek uit Canada denken we onmiddellijk aan Justin Bieber, Drake, Neil Young, Shania Twain, Bryan Adams en Céline Dion, maar er is nog zoveel meer. Metric bijvoorbeeld. De groep rondom zangeres Emily Haines is één van de bestbewaarde muzikale geheimen van Canada, want hoewel de laatste drie albums moeiteloos de top 10 behaalden in hun thuisland, wordt hun dansbare mix van rock, electro en new wave daarbuiten door een bescheiden groep liefhebbers genoten. De twintig jaar geleden in Toronto opgerichte indierockband heeft zijn zevende album voor september in de planning staan en laat in Utrecht horen hoe lekker dat live klinkt.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht

Wanneer: 15 november 2018

Ticketprijs: € 20,-
Start kaartverkoop: vrijdag 20 juli om 10.00 uur

Toptrack: ‘Dark Saturday’

5. Fiesta Macumba
Al tien jaar brengt Fiesta Macumba Soundsystem menig festival en concertzaal tot een kookpunt met de lekkerste Zuid-Amerikaanse klanken. Aanstaande vrijdag vieren de Fiesta Macumba-dj’s hun tienjarige bestaan met een jubileumfeestje in de Amsterdamse Melkweg, waarvoor nog tickets beschikbaar zijn. Daarnaast kondigen ze een reeks nieuwe Fiesta Macumba-shows aan in TivoliVredenburg (11 augustus), Gebr. De Nobel (31 augustus), Doornroosje (1 september), 013 (8 september), ’t Paard (15 september) en Annabel (21 september). Een hele nacht lekker dansen op reggaeton, pachanga, cumbia, kuduro, dancehall en andere exotische klanken met een heerlijke cocktail erbij. Voor wie de zomer niet lang genoeg kan duren. Fuego!

Waar: Utrecht, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Den Haag, Rotterdam
Wanneer: augustus en september 2018

Ticketprijs: € 12,50
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart

Toptrack: ‘La Gozadera’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #4
Sluiten