D. van Aken
D. van Aken Nieuws 17 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Iemand wegbrengen naar Schiphol gaat geld kosten

Je moet straks betalen om je door iemand weg te laten brengen naar Schiphol. Nee, het gaat niet om de kosten van een taxi. De luchthaven wil reizigers die met de auto gebracht worden laten dokken.

Piekuren

Met het betaald maken van ’kiss & ride’ wil Schiphol het autoverkeer nog verder ontmoedigen. Het afzetten van reizigers gaat in rekening gebracht worden om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen.

,,We denken er serieus over na om het verkeer van en naar Schiphol duurzamer te maken en de aan- en afvoer van passagiers te verbeteren”, aldus een woordvoerder van Schiphol tegen De Telegraaf. Het gaat naar schatting om tien miljoen ‘autobewegingen’ per jaar.

2019

Volgens Schiphol wordt bijna een kwart van de in- en uitstappende reizigers gebracht en gehaald. ,,Daar zijn we niet blij mee, omdat dat files op toegangswegen en onnodige opstoppingen rond de luchthaven met zich mee kan brengen. We kijken serieus naar alternatieven. Ja, die kosten automobilisten dan geld."

De parkeertarieven op Schiphol stijgen al jaren fors en nu zijn dus de wegbrengers aan de beurt. De betaalde kiss & ride moet volgend jaar al ingaan. Hoeveel je moet gaan betalen om even snel langs Schiphol te rijden is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.