E.Westland
E.Westland Nieuws 18 jul 2018 / 08:07 uur

Gezin dumpt ziek konijn, Dierenambulance verbijsterd

De Dierenambulance Den Haag maakt zich kwaad over een gezin met vier kinderen dat een ziek konijn gedumpt zou hebben in het bos. „We maken veel mee, maar dit is wel weer een bizar verhaal.”

Medewerkers van de ambulance vonden het konijn in het Balijbos in Zoetermeer. Volgens een getuige zou een gezin met vier kinderen het dier los hebben gelaten uit een mandje.

Toen zij de eigenaren van het beestje erop aansprak, antwoordden zij: „Het beestje is ziek, we geven het terug aan de natuur.”

Het konijn bleek een enorm gezwel aan de kaak te hebben. „Dit is toch echt een voorbeeld van wekenlange verwaarlozing, om vervolgens het zieke dier te dumpen in het bos.” De dierenarts heeft het beestje moeten laten inslapen, hij kon niet meer gered worden.

Slecht voorbeeld

De medewerkers zijn op zoek naar mensen die het konijn herkennen. Niet alleen omdat het voor het konijn „verschrikkelijk” is, maar ook omdat de medewerkers het voor de kinderen „geen goed voorbeeld” vinden over hoe je met dieren om hoort te gaan. „Een goed gesprek met de ouders is wel op zijn plaats”, schrijft de Dierenambulance op Facebook.

We maken veel mee, maar dit is wel weer een bizar verhaal. Gisteravond troffen we dit konijn aan in het Balijbos in…

Gepostet von Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. am Dienstag, 17. Juli 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gezin dumpt ziek konijn, Dierenambulance verbijsterd
Sluiten