In het nieuws

Filmeditor Wouter van Luijn doodgeslagen op Mallorca

Wouter van Luijn is 34 jaar oud geworden ©IMDB

Foto van 'metronieuws'

13 JUL 2018

Het Nederlandse slachtoffer van de vechtpartij met dodelijke afloop is de 34-jarige film-editor Wouter van Luijn. Hij werd in elkaar geslagen tijdens zijn vakantie op Mallorca. Van Luijn werd vrijdag vroeg in de ochtend in kritieke toestand naar het ziekenhuis op het eiland gebracht. Artsen konden zijn leven niet meer redden.

In de filmwereld is verslagen gereageerd op het overlijden van de in Limburg geboren Van Luijn monteerde tientallen films zoals Brasserie Valentijn. Naast films zette hij ook documentaires en teasers in elkaar.

Fatale vakantie

Van Luijn was met zijn vader naar Mallorca gereisd om te genieten van een vakantie. Het is niet bekend of zijn vader ook bij de vechtpartij aanwezig was. Op beveiligingsbeelden zouden de daders te zien zijn, het zou om vijf jongeren gaan. De politie is bezig met sporenonderzoek.

Het onderzoek focust zich op Son Banya. Dit is een sloppenwijk met veel criminaliteit en drugshandel op ongeveer anderhalve kilometer ten zuiden van de plek waar Van Luijn om het leven kwam.

Veelbelovende editor

Van Luijn gold als een veelbelovende editor die al tientallen producties op zijn naam had staan. In 2013 werd hij genomineerd voor een gouden kalf voor de montage van de film Wolf.

„Zojuist bereikte ons het nieuws dat Wouter van Luijn, een zeer talentvolle editor die oa ons Back in Action-filmpje monteerde, de man is die vannacht op Mallorca is doodgeslagen", laat Tijl Beckand weten op Twitter. "Onze gedachtes zijn bij de familie en geliefdes van Wouter."

Ook Katja Schuurman leeft mee met de nabestaanden. „Ik leef mee met iedereen die jou liefheeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve: liefde, liefde, liefde iedereen, alstjeblieft...", schrijft de actrice en presentatrice bij een foto van Van Luijn.

Tygo Gernandt omschrijft Van Luijn als 'een hele goede editor'. "Wat vreselijk. Ik kende hem redelijk. Hij was een hele goede editor. Hij heeft twee van mijn laatste films gemonteerd, waaronder Killswitch. Een afschuwelijk bericht. Ik moet dit echt even verwerken", zegt hij tegen De Telegraaf.


Views

3k+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

400+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

1 UUR

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

200+