Metro
Metro Nieuws 19 jul 2018 / 20:59 uur

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

‘Ik wil niet stoppen’

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart”, zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish – om 17.01 – bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m’n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen.”

Haar man vindt dat de organisatie wel wat coulanter had kunnen zijn. „Als nou een man of veertig, vijftig te laat komt. Maar ze was in haar eentje”, zegt hij tegen het AD„We hadden gehoopt morgen met z’n vieren over de streep te komen”, vult een vriendin aan.

Veel uitvallers

De derde dag van de Vierdaagse in Nijmegen heeft donderdag opvallend veel uitvallers opgeleverd. De hitte en de heuvels in Groesbeek zijn 1225 wandelaars te veel geworden, laat de organisatie weten. Andere jaren schommelde het aantal uitvallers op de derde wandeldag tussen de 900 en 1000 lopers.

Veel lopers vonden het donderdag warmer dan op de eerste twee wandeldagen. Er golden echter geen speciale hittemaatregelen.

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij
Veel lopers vonden het donderdag een warme dag. Foto: ANP.

Morgen: veel en vaak drinken

Vrijdag wordt volgens de meteorologische dienst van de Vierdaagse ook een warme dag zonder wind en met een temperatuur van rond de 30 graden. Op de Sint Annastraat in Nijmegen, waar elk jaar de feestelijke intocht van het Vierdaagse-legioen plaatsheeft, wordt het door de drukte en de bebouwing nog enkele graden warmer. Bezoekers van de intocht krijgen het advies vooral bescherming tegen de zon mee te nemen en, net als de lopers, veel en vaak te drinken.

41.304 lopers beginnen vrijdag aan de laatste wandeldag. Ze lopen naar het Brabantse Cuijk. Via een speciaal voor de Vierdaagse aangelegde pontonbrug over de Maas keert het legioen terug naar Gelderland om aan de intocht te beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij
Sluiten