Metro
Metro Nieuws 29 jul 2018 / 12:56 uur

Echtpaar raakt gewond na aanval rottweilers

Een echtpaar uit Tilburg is afgelopen donderdag gewond geraakt nadat zij werden aangevallen door twee rottweilers in het Groningse Nieuw Beerta. De man werd met ernstige verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is er met één beet vanaf gekomen.

Ontsnapt

Het stel was op wandelvakantie in Groningen toen zij langs een huis wandelden waar twee rottweilers achter een hek zaten. Op de een of andere manier zijn de rottweilers ontsnapt en hebben ze het echtpaar aangevallen. De rottweilers hebben daarna nog een controleur aangevallen, die kwam beoordelen wat er met de honden moest gebeuren.

De politie weet op dit moment nog niet hoe de rottweilers hebben kunnen ontsnappen. „Duidelijk is wel dat ze de twee wandelaars hebben aangevallen”, vertelt een politiewoordvoerder tegen RTV Noord. De eigenaar heeft de honden dezelfde dag nog laten inslapen.

‘Rustige honden’

Volgens het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) zijn rottweilers rustige honden. Maar het centrum waarschuwt er wel voor dat de honden overheersend gedrag vertonen. „Het is daarom belangrijk dat u geestelijk overwicht over de hond hebt”, schrijft het LICG op haar website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echtpaar raakt gewond na aanval rottweilers
Sluiten