Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 22 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Dode bij urenlange gijzeling supermarkt Los Angeles

Een vrouw is omgekomen bij een gijzeling in een supermarkt in de Amerikaanse stad Los Angeles. Daar werden tientallen mensen enkele uren gegijzeld door een gewapende jongeman (28) die na een schietpartij de supermarkt inrende toen hij werd achtervolgd door de politie. Hij is daar door de politie gearresteerd.

Veertig tot vijftig gegijzelden

Ongeveer twee uur voor de gijzeling, beschoot de jongeman zijn grootmoeder zeven keer in haar auto en verwondde hij ook een andere vrouw die hij dwong om in te stappen. Na het schietincident vluchtte de man met de auto en werd hij achtervolgd door de politie. Daarbij zijn tussen de politie en de jongen ook nog schoten gelost.

De politie probeerde de auto tot stilstand te brengen, maar daarbij crashte de man tegen de paal van de supermarkt Tader Joe’s. Daar rende de jongen naar binnen en hield daar drie uur lang veertig tot vijftig mensen gegijzeld. Het gebouw was omsingeld door politie. Op beelden van de Amerikaanse nieuwszender CNN was te zien dat enkele mensen het gebouw ontvluchtten door een zijraam. Getuigen melden dat ze schoten hebben gehoord in of nabij de supermarkt. De verdachte heeft zich uiteindelijk zonder verder bloedvergieten overgegeven aan de politie, meldt The Guardian.

Dode en gewonden

Het slachtoffer dat is overleden, is neergeschoten voor de supermarkt in een vuurgevecht tussen de politie en de jongen vlak voor hij Trader Joe’s binnenrende. Het is nog niet bekend of ze door een schot van de verdachte of de politie is omgekomen.

De oma en het andere vrouwelijke slachtoffer van de schietpartij zijn gewond, maar hoe ze er precies aan toe zijn is niet bekend. Ook zijn er nog een aantal andere gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Over de identiteit van de verdachte is nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.