Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

ANWB: veel caravans zijn te zwaar beladen

Vakantiegangers gaan vaak met een te zwaar beladen caravan op reis, concludeert de ANWB. Tijdens de jaarlijkse vakantiecheck bij Belgische grensovergang Hazeldonk bleek zaterdag dat meer dan de helft van de gewogen caravans veel te zwaar te wegen. Een aantal had zelfs honderden kilo’s overgewicht.

Veiligheidseisen

Op de A2 bij Elsloo (Limburg) haalden de politie tientallen caravans, campers en vouwwagens van vakantiegangers van de weg om te kijken of ze voldeden aan de veiligheidseisen. Ruim tachtig automobilisten onderweg naar het zuiden lieten hun auto met aanhanger controleren door de wegenwacht en ANWB caravan-experts. De helft van de caravans bleek dus te zwaar. Uit de check bleek ook dat een aantal banden van de aanhangwagens oud en dusdanig versleten waren, dat deze direct vervangen moesten worden om gevaar en pech te voorkomen. Bij de rest van de vakantiegangers was alles dik in orde zodat ze hun reis naar het zuiden konden voortzetten.

Er werd onder meer gecontroleerd op verlichting, remmen, belading, spiegel, trekhaak en bandenprofiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.