Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jul 2018 / 08:35 uur

Dagenlang lege benzinepompen door chauffeurstekort

Automobilisten moeten de komende weken niet verbaasd opkijken als het niet meer mogelijk is voor ze om te tanken. Mede door de aanhoudende droogte hebben de tankstations in Nederland last van aanvoerproblemen van brandstof. En dat kan ervoor zorgen dat je in de komende weken nog een keer voor een lege benzinepomp staat.

Olielek

Door de droogte is het waterpeil in de rivieren gezakt en kunnen schepen met brandstofdepots minder zwaar beladen worden. Ook het grote olielek in de haven van Rotterdam zorgt voor oponthoud van de brandstoffen, meldt branchevereniging Tankstations BETA. Door het olielek moeten schepen steeds worden schoongemaakt om te voorkomen dat de olie verder wordt verspreid. Daardoor kunnen minder schepen de brandstofdepots bevoorraden.

Niet alleen is er een tekort aan schepen, ook kunnen er geen extra tankwagens op pad worden gestuurd. De branche kampt namelijk al lange tijd met een tekort aan tankwagenchauffeurs. Zij moeten een speciale opleiding hebben gevolgd om de gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren, maar er zijn niet genoeg mensen. Volgens een woordvoerder van de branchevereniging is dit een belangrijk oorzaak van het brandstoftekort.

Lage omzet

BETA krijgt dagelijks bezorgde telefoontjes van pomphouders, die soms tot wel drie dagen nee moeten verkopen aan de automobilisten. Door de lege benzinepompen missen ze dus flink wat omzet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dagenlang lege benzinepompen door chauffeurstekort
Sluiten