Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Bijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus – ze was mijn vriendin – en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten

Voorafgaand aan de rondvaart zou de schipper hebben gezegd dat ze geen reddingsvesten om hoefden. Toen de boot kapseisde, hadden veel mensen geen tijd meer om het reddingsvest alsnog aan te doen.

Aan boord van de rondvaartboot waren in totaal 31 mensen. Zeventien van hen kwamen vrijdag om het leven toen de boot kapseisde, vermoedelijk als gevolg van zware windstoten. De kapitein overleefde het ongeluk. Hij wist net als dertien anderen zelf naar de kant te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.