Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 6 jul 2018 / 06:46 uur

Agenten schrijven vanaf maandag geen boetes uit

Ga je vanaf maandag de fout in? Fiets je bijvoorbeeld zonder licht of verleen je geen voorrang? Dan is de kans groot dat je geen boete krijgt. De vakbonden roepen agenten namelijk op om vanaf maandag geen boetes meer uit te schrijven voor dit soort kleine vergrijpen.

Alleen bij ‘grove schendingen van de openbare orde en veiligheid’ worden agenten nog opgeroepen om boetes uit te schrijven, zo meldt Het Parool. De bonden zijn boos dat er nog altijd geen nieuw, goed cao ligt en wil op deze manier druk uitoefenen.

Werkdruk

Vooral de werkdruk is een heikel punt voor agenten.Volgens hen is die veel te hoog en zou hij met het voorgestelde cao alleen maar opgevoerd worden. Minister Ferd Grapperhaus gaf donderdag nog aan dat hij het overleg over het cao zo snel mogelijk weer wil oppakken.

De actie geldt voor heel Nederland en start op maandag 7.00 uur en duurt tot onbepaalde tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten schrijven vanaf maandag geen boetes uit
Sluiten