Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

700 passagiers overnachten op vliegveld München

Zevenhonderd mensen hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht op veldbedden op de luchthaven van München. Honderden andere gedupeerde passagiers, zijn ondergebracht in hotels, zei een woordvoerder zondag.

Zakje voor vloeistoffen

Op het vliegveld van München was het zaterdag een enorme chaos. Een vrouw glipte ongecontroleerd door de veiligheidscontrole heen, waarna het vliegverkeer stil werd gelegd. Ze was al door de bodyscan geweest, maar werd teruggefloten vanwege haar bagage: de vrouw had geen zakje voor haar vloeistoffen bij zich. Ze glipte vervolgens zonder bagage langs het veiligheidspersoneel.

Urenlange ontruiming

De autoriteiten hadden besloten tot de urenlange ontruiming toen een vrouw de beveiliging omzeilde.

Door de gedeeltelijke ontruiming vielen zeker 200 vluchten uit. Nog eens zestig andere vluchten liepen vertraging op van meer dan een half uur. De overlast is nog niet achter de rug. Het vliegveld waarschuwt reizigers dat ook zondag nog rekening moet worden gehouden met vertragingen, annuleringen en langere wachttijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.