Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

18-jarige man opgepakt voor brute verkrachtingszaak

De Rotterdamse politie heeft een 18-jarige man opgepakt voor de brute verkrachting die zaterdagochtend plaats vond. Een jonge vrouw raakte daarbij ernstig gewond nadat ze door de man is aangevallen en gewelddadig werd verkracht. Vanaf afgelopen weekend zijn politie en justitie dag en nacht met deze zaak bezig geweest. Aan de hand van het signalement en camerabeelden op de route is deze verdachte in beeld gekomen bij de politie. Onderzoeksleider Albert Jansen is tevreden dat er in zo’n kort tijdsbestek een verdachte kon worden aangehouden. „Iedereen was ontzettend gedreven om zo snel mogelijk tot de aanhouding van de verdachte te komen. Hiermee maken we het leed van de vrouw, het slachtoffer, niet minder, maar we hopen dat het haar in ieder geval helpt bij de verwerking.

Achtervolgd

De jonge vrouw fietste in de ochtend rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning. Toen ze daar een half uur later aankwam, werd ze door de man aangevallen. Daarbij raakte ze ernstig gewond. De politie vermoed dat de man haar heeft achtervolgd vanaf het station.

Eerder werd bekend dat een team van twintig rechercheurs een onderzoek is gestart. Er werden speurhonden ingezet en grondig forensisch onderzoek gedaan. Huiseigenaren met beveiligingscamera’s werd gevraagd om de beelden veilig te stellen. Er kwam ook een politiehelikopter aan het onderzoek te pas. Er was slechts een sober signalement van de dader beschikbaar. Toch is het gelukt een man op te pakken.

Intensive care

De jonge vrouw ligt op de intensive care van een ziekenhuis. Ze is in datzelfde ziekenhuis ook geopereerd. Eerder was ze niet aanspreekbaar, hoe de situatie nu is, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.