Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 10 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

14-jarige bierdrinker krijgt bon op weg naar school

Een jongen van 14 fietste dinsdagochtend naar school onder het genot van een flesje bier. Agenten troffen de jongen aan in het Gelderse Elburg op zijn weg naar school. Om omstreeks kwart over tien werd hij staande gehouden, het bvo’tje (biertje voor onderweg) van het merk Heineken werd in beslag genomen, aldus Omroep Gelderland.

Boete

De scholier heeft zich schuldig gemaakt aan twee overtredingen. Zowel het drinken van alcohol als minderjarige als op de openbare weg is strafbaar. Hij kreeg een geldboete opgelegd en de moeder van de jonge bierliefhebber werd gebeld.

Toch komt de scholier goed weg. De tiener heeft alleen een boete gekregen voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Voor volwassenen bedraagt deze 95 euro, maar voor minderjarigen gelden lagere tarieven. Hij zal 47,50 aan het CJIB in Leeuwarden over moeten maken. Vanzelfsprekend komt hier nog wel 8 euro administratiekosten bij.

Het had erger kunnen aflopen. Vanwege de dubbele overtreding zou hij ook doorverwezen kunnen worden naar bureau HALT. De politie besloot het echter te laten bij een geldboete, een telefoontje en een pittig gesprek. De scholier kon daarna zijn weg naar school vervolgen, zonder het flesje bier welteverstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
14-jarige bierdrinker krijgt bon op weg naar school
Sluiten