Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jun 2018 / 15:47 uur

Rechtzaak MH17 in rechtbank Schiphol

Hoewel het nog meerdere jaren kan duren voor de zaak MH17 voor de rechter komt, is al wel besloten dat hij in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol zal worden gehouden. De Haagse rechtbank behandelt de zaak.

Niet genoeg ruimte

Het Paleis van Justitie in Den Haag heeft niet genoeg ruimte om zo’n grote zaak te huisvesten, daarom wordt uitgeweken naar het Justitieel Complex in Schiphol.

Fred Westerbeke, hoofdofficier bij het Landelijk Parket en onderzoeksleider van het Joint Investigation Team (JIT), liet onlangs weten dat hij verwacht dat de personen achter het neerhalen van vlucht MH17 ,,binnen vijf jaar" voor de rechter zullen staan. Dat zei hij vorige maand tijdens een persconferentie van het onderzoeksteam. Een preciezere tijdsbepaling is vooralsnog niet bekend.

Malaysia Airlines

Het vliegtuig van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onder hen waren 196 Nederlanders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechtzaak MH17 in rechtbank Schiphol
Sluiten