Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jun 2018 / 05:24 uur

Korea’s spreken over reünie van families

Op 15 augustus aanstaande moeten Noord- en Zuid-Koreanen hun familie over de grens weer kunnen zien. Hierover hebben de landen vrijdag overlegd.

Het gesprek over een reünie is een gevolg van afspraken gemaakt door de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Het Rode Kruis nam het initiatief voor de ontmoeting in Noord-Korea.

Laatste kans

Veel van de mensen die familie in de andere Korea hebben, zijn de zeventig gepasseerd en daarom kan dit een laatste kans zijn dat ze elkaar nog kunnen zien. Ook wordt gekeken of familieleden weer videogesprekken met elkaar kunnen voeren en brieven naar elkaar mogen schrijven.

Of Noord-Korea heeft geëist dat twaalf vrouwen die in 2016 zijn overgelopen naar Zuid-Korea worden uitgeleverd, is niet bekend. Dat was eerder wel een voorwaarde voor het mogelijk maken van de reünie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Korea’s spreken over reünie van families
Sluiten