Metro
Metro Nieuws 11 jun 2018 / 12:15 uur

Jonge parachutiste (19) overleden aan verwondingen

Triest nieuws vanuit Teuge: de parachutiste (19) die daar dit weekend zwaargewond raakte bij een sprong, is aan haar verwondingen overleden. Dit bevestigt het Nationaal Paracentrum van het dorp in Gelderland.

Onbekende oorzaak

Op zaterdagmiddag vertrok de jonge vrouw vanuit het Nationaal Paracentrum. Het is nog onduidelijk hoe het uiteindelijk fataal mis heeft kunnen gaan: bij de sprong leek alles normaal te verlopen, en de parachute is ook gewoon opengegaan. De landing vond wel op een andere plek plaats. De luchtvaartpolitie en de ongevallencommissie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart zijn bezig met een onderzoek. De vrouw uit Hilversum was een ervaren parachutiste.

Ernstig hoofdletsel

De getroffene kwam bij de landing flink op de grond terecht, waardoor ze hoofdletsel op liep. Ooggetuigen zouden hebben gezien dat ze vol op haar buik landde. Ze werd naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht, waar ze later is overleden aan haar verwondingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jonge parachutiste (19) overleden aan verwondingen
Sluiten