Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 jun 2018 / 13:00 uur

Irakees bekent moord op Susanna F. (14)

De Irakees die wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Susanna F. uit Duitsland, heeft bekend. Dat melden verschillende Duitse media.

De twintigjarige verdachte, Ali Bashar, werd vrijdagochtend in Irak opgepakt. Volgens een hoge politieofficier heeft Bashar daar een bekentenis afgelegd. Hij vluchtte naar Irak om aan de politie te ontkomen.

Bevriend

Susanna was lange tijd vermist. Ze verdween op 22 mei en werd afgelopen woensdag pas gevonden. Een dertienjarige asielzoeker kon de politie een week na de vermissing meer vertellen over de vermissing. Hij had gehoord dat Bashar het meisje had verkracht en vermoord en haar lichaam had begraven bij een spoorlijn. Daar werd het lichaam van Susanna dan uiteindelijk ook gevonden.

Dezelfde avond nog vluchtte de Iraakse asielzoeker met zijn familie terug naar Irak. Door tickets onder valse naam en Arabische reispapieren lukte het de familie om Duitsland uit te vluchten. Bashar en Susanna zouden bevriend zijn geweest, maar hadden ruzie met elkaar gekregen. Toen Susanna de politie wilde bellen, wurgde hij haar.

Ophef

De moord heeft in Duitsland tot grote verontwaardiging geleid en ook tot politieke acties met het vluchtelingenbeleid als inzet. De komende dagen gaan diverse groepen de straat op in Mainz, de voormalige woonplaats van het slachtoffer.

Ali Bashar komt naar verwachting zaterdagavond aan in Frankfurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Irakees bekent moord op Susanna F. (14)
Sluiten