Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jun 2018 / 05:25 uur

Honderden arrestaties bij protest tegen Trump

Bij protesten tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse president Trump zijn in de hoofdstad Washington bijna zeshonderd mensen opgepakt. Dat schrijven Amerikaanse media. De demonstranten gingen een kantoorgebouw van de Amerikaanse Senaat binnen en riepen daar leuzen tegen president Donald Trump.

‘Stop de detenties nu’

De demonstranten waren vooral vrouwen die in het wit gekleed gingen. Ze gingen op de grond van het gebouw zitten en hulden zich in zilverkleurige dekens. Toen de demonstranten weigerden op bevel van de politie het pand te verlaten, werden ze in de boeien geslagen.

Bij de actie waren ook enkele Democratische parlementsleden aanwezig om hun steun aan de demonstranten te betuigen. Senator Kirsten Gillibrand hield een bord omhoog met de tekst: ‘Stop de detenties nu’.

Zero tolerance

De Amerikaanse president ligt onder vuur om zijn immigratiebeleid, waarbij illegale immigranten van hun kinderen werden gescheiden. Beelden van jonge kinderen in kooien en geluidsfragmenten van huilende peuters die om hun moeder of vader roepen, zorgden voor grote maatschappelijke verontwaardiging onder zowel geestelijk leiders als topmensen uit het zakenleven.

Onder druk van de kritiek maakte Trump vorige week een einde aan het omstreden beleid. Trump is echter niet van plan een eind te maken aan zijn beleid van ‘zero tolerance’ ten aanzien van mensen die illegaal de grens oversteken en volgens hem voor veel criminaliteit zorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden arrestaties bij protest tegen Trump
Sluiten