Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Motorclub verdacht in liquidatie én media-aanslagen

Een verdachte voor de moord op de broer van ‘Mocro-maffia’-kroongetuige Nabil B. en de verdachte van de raketaanslag op de redactie van Panorama zijn beide lid van dezelfde motorclub. Dat heeft een bron gemeld aan de Telegraaf.

Verband met motorclub

Het OM bevestigt de berichtgeving over de verdachten. „We hebben aanwijzingen dat er banden zijn tussen de verdachte in de liquidatiezaak en de motorclub Caloh Wagoh”, aldus een woordvoerder. De verdachte is de 34-jarige G.G. uit Den Haag. Hij wordt verdacht van wapenbezit.

Al eerder werden leden van de motorclub Caloh Wagoh opgepakt. Twee zitten vast voor een liquidatie in Breukelen vorig jaar en en derde lid werd opgepakt voor de raketaanval op het gebouw van Panorama vorige week.

Keiharde signalen

Niet alleen de liquidatie op de broer van de kroongetuige, maar ook de aanslagen op Panorama en de Telegraaf lijken keiharde signalen te zijn vanuit de top van de Mocro-maffia, schrijft de Telegraaf. Onlangs publiceerden Panorama en de Telegraaf over twee gezochte kopstukken van de Mocro-maffia. De aanslagen lijken daar een reactie op te zijn.

De twee wagens die werden gebruikt voor de aanslag op de Telegraaf worden momenteel onderzocht op de sporen. De vluchtwagen is gestolen uit Woerden, waar de verdachte van de aanslag op Panorama ook vandaan komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.