Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Flesje water kan in deze hitte brand veroorzaken

Dat de langdurige hitte zorgt voor droogte, spreekt voor zich. Vrijdag waarschuwde de brandweer al voor natuurbrandrisico’s. Nu waarschuwt de brandweer in Roermond mensen ook dat in deze hitte een simpel flesje water in de auto kan leiden tot brand. Als de zon erop schijnt, kan het water als vergrootglas werken en brand veroorzaken. Laat daarom nooit een flesje water liggen in het volle zonlicht in de auto, waarschuwt de brandweer.

Vuur ontwikkelt zich traag

Zij baseren zich op een waarschuwing van collega’s uit het Amerikaanse Oklahoma. Die maakten melding van een Amerikaan uit Idaho, die bij terugkeer van zijn lunchpauze zag hoe er rook uit zijn auto kwam. Hij had een flesje water in de auto laten liggen.

,,In een test die is uitgevoerd door Oklahoma’s Midwest City Fire Department, versterkt het zonlicht de warmte via een waterfles met 120 graden. Hoewel het vuur zich relatief traag ontwikkelt is het toch belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Leg nooit een flesje water op de autostoelen en in het volle zonlicht om een mogelijke brand te voorkomen’’, aldus de brandweer Roermond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flesje water kan in deze hitte brand veroorzaken
Sluiten