Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 17 jun 2018

‘Afval lag er wel, maar de stank viel wel mee’

Volgens Belgische toeristen is er op Corfu sprake van een enorme afvaloverlast, maar volgens Nederlandse toeristen valt het allemaal wel mee. Dorothé Burg is net met haar man op Corfu geweest: „Het viel ons op dat er veel afval lag, maar qua stank viel het wel mee."

Er werd aan gewerkt

Het stel heeft een fijne vakantie op het eiland gehad. „We konden zien dat eraan gewerkt werd." Afgelopen dinsdag zijn ze weer thuis gekomen, maar toen ze gingen lag er nog wel afval. „We zagen vooral dat er grote containers waren geplaatst, waar de zakken in waren gedaan."

Maar die containers staan er nog steeds. „Dat kan wel een probleem worden. Nu valt het namelijk nog mee met de stankoverlast, maar als het dagenlang in de brandende zon blijft staan zal het goed gaan stinken", denkt Burg.

Afschrikwekkend

Ze is van mening dat er wel wat moet gebeuren aan de situatie. „Als dat afval niet weggaat, kan het afschrikwekkend zijn voor de toeristen." En dat is juist een grote inkomstenbron.

Nieuwe vuilnisbelt nodig

De Vlaamse zender VTM meldde zaterdag dat het Griekse eiland vol vuilnis lag. De bestaande vuilnisbelten zijn namelijk vol, maar er is nog geen nieuwe. Omwonenden waren het namelijk niet eens met de plek waar deze zou komen.

Toerist Monique Vancauwenbergh zei tegen de zender dat er vele meters afval liggen op het eiland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Afval lag er wel, maar de stank viel wel mee’
Sluiten