D. van Aken
D. van Aken Nieuws 11 jun 2018 / 13:36 uur

18-jarigen treinen deze zomer gratis door Europa

Heb je deze zomervakantie nog geen plannen? Misschien is gratis treinen door Europa iets voor jou. Inderdaad gratis! Je leest het goed.

18 jaar

De Europese Commisie geeft 15.000 achttienjarigen de kans om deze zomer gratis door de EU te reizen. In totaal komen er vijfhonderd Nederlanders in aanmerking voor een gratis treinkaartje. En dat komt allemaal door het zogenoemde DiscoverEU-programma.

Met DiscoverEU hoopt men meer besef van de diversiteit in Europa en Europese identiteit bij de jonge EU-burgers op te wekken, terwijl ze onderweg ,,genieten van de culturele rijkdom in de 28 lidstaten en nieuwe vrienden maken”.

12 juni

Jongeren die op 1 juli achttien jaar zijn kunnen zich vanaf dinsdag 12 juni om 12.00 uur online opgeven voor een ticket dat ze voor uiterlijk dertig dagen naar maximaal vier landen voert.

In principe gaat de reis per trein maar om alle hoeken en gaten van de EU bereikbaar te maken kunnen sommige trajecten ook met de bus, boot of in uitzonderlijke gevallen het vliegtuig worden afgelegd.

Proef

Brussel selecteert de deelnemers onder meer aan de hand van een aantal vragen die ze over het Europees cultureel erfgoed en de Europese verkiezingen volgend jaar moeten beantwoorden. Belangstellenden moeten ook het voorgenomen traject indienen.

Als de proef een succes wordt, wil Brussel de komende jaren 700 miljoen euro uittrekken om jaarlijks 200.000 achttienjarigen op pad te sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
18-jarigen treinen deze zomer gratis door Europa
Sluiten