Metro
Metro Nieuws 28 mei 2018 / 10:14 uur

Weer fipronil bij Twentse boer: 3000 kippen gedood

Opnieuw is in de eieren van een kippenboer uit het Overijsselse Tilligte fipronil aangetroffen. Duizenden kippen van boer Jos Kienhuis zijn daarom gedood en afgevoerd. Ook is zijn voorraad van 45.000 eieren vernietigd.

Vorig jaar augustus zat er ook fipronil in de eieren van de boer. Dat het hem nu weer overkomt, is voor hem een drama. „Dat trekt niemand”, zei hij tegen RTV Oost.

In de grond

De eieren van Kienhuis zijn in oktober, november en december gecontroleerd. Alle keren werd er niets aangetroffen. „Nu zijn de kippen na de ophokplicht weer naar buiten gegaan, en blijkbaar hebben er toch nog resten van fipronil in de grond gezeten", vertelt Kienhuis. „Die resten hebben de nieuwe kippen mee naar binnen gebracht."

De besmette eieren werden ontdekt bij een steekproefsgewijze controle in een supermarkt in Nederland. Aan die winkel had de boer eieren geleverd. De constatering kwam voor hem „als donderslag bij heldere hemel".

Tienduizenden euro’s

Vorig jaar leverde de fipronil-affaire voor Kienhuis tienduizenden euro’s schade op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer fipronil bij Twentse boer: 3000 kippen gedood
Sluiten