Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 28 mei 2018 / 10:55 uur

Malinese held krijgt Franse nationaliteit en baan

Sinds zijn reddingsactie van afgelopen zaterdag waarbij hij een vierjarig kind van een balkon heeft gered, wordt hij Spiderman genoemd. De 22-jarige Mamoudou Gassama, een Malinees zonder verblijfsvergunning, werd door president Macron gehuldigd in het Élysée, maar daar bleef het niet bij.

Spiderman van het 18e

Mamoudou Gassama kwam een halfjaar geleden naar Frankrijk. Afgelopen weekend zag hij een kind bungelen aan een balkon reling. Hij twijfelde geen moment en klom omhoog om de peuter in veiligheid te brengen. De beelden van zijn reddingsactie gingen de hele wereld over. En de burgemeester van Parijs noemde hem de ‘Spiderman van het 18e", daarmee verwees ze naar het district waar de reddingsactie gebeurde.

,,Ik deed het omdat het een kind was, ik houd heel erg van kinderen. Ik dacht niet aan het aantal etages, ik dacht niet aan de risico’s,” zegt hij aan de Franse krant Le Parisien.

Maandag 28 mei werd de held uitgenodigd door de Franse president Macron. Hij werd gehuldigd en kreeg een medaille en een oorkonde. Hij kreeg hij een verblijfsvergunning en een plekje bij de brandweer van Parijs. Ook nodigt Macron de 22-jarige Mamoudou Gassama uit om de Franse nationaliteit aan te vragen.

Reageer op artikel:
Malinese held krijgt Franse nationaliteit en baan
Sluiten