Metro
Metro Nieuws 15 mei 2018 / 17:29 uur

Warm en zonnig pinksterweekend voor de boeg

De vorige vrije dagen zijn nog maar net voorbij of de volgende staan alweer voor de deur: het Pinksterweekend. En met een lekker lang weekend voor de boeg, is de hamvraag natuurlijk: wat doet het weer?

We hebben goed nieuws voor je: we gaan een zonnig en warm Pinksteren tegemoet. Hoewel we de komende dagen te maken hebben met een klein dipje (het wordt zo’n 16 graden en er is kans op neerslag), verlopen de pinksterdagen warm, behoorlijk zonnig en overwegend droog. Ideaal dus voor alle festivalgangers.

Warme lucht

„Vanaf het weekend gaat de temperatuur omhoog”, schrijft Weerplaza. De temperaturen gaan dan geleidelijk omhoog. De wind draait ook naar het noordoosten, waardoor droge en warme lucht naar ons land komt.

Tijdens Pinksteren, op zondag en maandag, schijnt de zon overal flink. De temperatuur gaat daarbij verder omhoog. In het binnenland wordt het dan 20 graden, op pinkstermaandag is zelfs 25 graden mogelijk. Er waait dan een zwakke of matige noordoostenwind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Warm en zonnig pinksterweekend voor de boeg
Sluiten