Metro
Metro Nieuws 4 mei 2018 / 14:25 uur

Twitter adviseert om wachtwoord te veranderen

Twitter Inc. heeft laten weten dat Twittergebruikers er goed aan doen om hun wachtwoord te wijzigen. Dat hebben ze bekend gemaakt nadat er een programmeerfout in het systeem is ontdekt. Daardoor waren interne wachtwoorden ongecodeerd te zien in de tekstberichten.

Geen misbruik

Volgens Twitter is het veiligheidslek nu gedicht en zijn de niet-versleutelde wachtwoorden verwijderd. Uit eigen onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn voor schending van privacy of misbruik door iemand.

Ook meldt Twitter dat ze geen reden hebben om te denken dat wachtwoord-informatie buiten de computers van Twitter terecht zijn gekomen of misbruikt door derden, meldt AD. Toch vindt het bedrijf het verstandig dat Twitteraars het zekere voor het onzekere nemen en hun wachtwoord aanpassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter adviseert om wachtwoord te veranderen
Sluiten