Metro
Metro Nieuws 23 mei 2018 / 18:54 uur

Politiemol werd vrijgelaten vanwege tikfout OM

Politiemol Mark M. moest begin deze maand worden vrijgelaten vanwege een tikfout, terwijl hij een gevangenisstraf van vijf jaar uitzat voor corruptie. De 31-jarige oud-politieman M. verkocht jarenlang politie-informatie aan criminelen en verdiende daar volgens justitie veel geld mee.

Verkeerde datum

Het OM had te laat aan het gerechtshof in Den Bosch gevraagd om de voorlopige hechtenis van M. te verlengen. In plaats van 26-02-2018 als startdatum van de voorlopige hechtenis werd 26-03-2018 ingevoerd. Daarop besloot het hof in Den Bosch om de politiemol vrij te laten.

Het systeem corrigeerde deze tikfout niet automatisch. Het Openbaar Ministerie past de eigen systemen aan om een fout zoals in de zaak van politiemol Mark M. in de toekomst te voorkomen.  De aanpassingen moeten over acht weken klaar zijn.

Thuis

Mark M. kreeg vijf jaar celstraf voor schending van zijn ambtsgeheim, omkoping, witwassen en het bezit van valse reisdocumenten. Volgens berekeningen van de rijksrecherche heeft de oud-politieagent minimaal 800.000 euro verdiend met de verkoop van informatie. Het geld heeft hij volgens het OM witgewassen. M. mag nu thuis zijn hoger beroepszaak afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politiemol werd vrijgelaten vanwege tikfout OM
Sluiten