Metro
Metro Nieuws 23 mei 2018 / 17:54 uur

Moeder moet cel in na uithuwelijken dochter

Een moeder die haar tienerdochter meelokte naar Pakistan om haar te laten trouwen met een oudere man heeft een gevangenisstraf gekregen van vierenhalf jaar.

Ze is de eerste persoon die in Engeland veroordeeld is vanwege het uithuwelijken van een meisje. Uithuwelijken is sinds 2014 verboden in Engeland.

Serieuze waarschuwing

Actievoerders zien dit besluit van de rechter als een serieuze waarschuwing voor families die van plan zijn hun dochters te dwingen tot een huwelijk. Ze moedigen meisjes aan voor zichzelf op te komen en aan de bel te trekken bij deze praktijken.

De jury van de rechtbank in Birmingham kreeg te horen dat het betreffende slachtoffer voor het eerst was meegenomen naar Pakistan toen ze dertien was en zich tegen haar zin moest verloven met iemand van 29. De man had seks met haar waardoor ze zwanger raakte. Terug in Groot-Brittannië onderging ze een abortus.

Paspoort verbranden

Op haar zestiende ging ze opnieuw „op vakantie" naar Pakistan. Na aankomst kreeg ze te horen dat een huwelijk was geregeld. Toen ze weigerde, dreigde haar moeder haar paspoort te verbranden. De islamitische trouwplechtigheid was vlak na haar achttiende verjaardag gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder moet cel in na uithuwelijken dochter
Sluiten