Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 23 mei 2018 / 07:14 uur

Ouders naar rechter om zoon (30) uit huis te krijgen

De leeftijd waarop je het huis verlaat is voor iedereen verschillend. De één gaat na de aanmelding voor een studie direct op kamers, de ander blijft nog wat langer plakken. Maar de 30-jarige Amerikaanse Michael Rotondo wist het wel heel bont te maken. Hij weigerde zo lang weg te gaan, dat zijn ouders hem voor de rechter sleepten om hem uit huis te krijgen.

Volgens de BBC blijkt uit zijn dossier dat hij nooit zijn klusjes in huis deed en geen huur betaalde. Zijn ouders zouden hem zelfs geld aangeboden hebben zodat hij op zichzelf kon gaan wonen, maar ook daar had Michael geen oren naar. De ouders werden zo wanhopig dat ze naar de rechter stapten.

https://twitter.com/Brightly50/status/999060920298074112

Christina en Mark Rotondo schreven maar liefst vijf brieven aan hun zoon, maar hij weigerde zijn spullen te pakken. De 30-jarige vond het wel prima zo. Op 2 februari schreven de ouders in hun eerste brief „We hebben besloten dat je dit huis onmiddellijk moet verlaten". Toen daar geen antwoord op kwam, schreven ze een officiële ‘uitzettingsbrief’ of aanmaning met de hulp van een advocaat.

Werkloos

Op die brief van 13 februari staan de woorden „Bij dezen ben je het huis uit gezet. Er zal onmiddellijk een wettelijke handhavingsprocedure worden ingesteld als je niet voor 15 maart 2018 weg bent" met de handtekening van Christina eronder. Daarna boden ze hun zoon ruim duizend dollar om het ouderlijk huis te verlaten. Dit aanbod kwam met het ouderlijke advies: „Zelfs voor mensen met zo weinig werkervaring als jij zijn er banen beschikbaar. Neem er één, je moet werken!" De zoon is al tijden werkloos en woont daardoor bij zijn ouders in.

Toen er op 30 maart nog geen schot in de zaak zat, gingen de ouders op bezoek bij een lokale rechtbank. Die kwamen echter met de mededeling dat het niet zo makkelijk is om familie uit huis te zetten. Daarvoor moet je naar de hoge rechtbank: The Supreme Court. Op 7 mei klopten Christina en Mark dan ook aan bij de Onondaga County Supreme Court in New York. Hun advocaat, Anthony Adorante, vertelt aan Syracuse.com dat zij geen andere uitweg meer zagen.

Wraakzuchtig

Michael noemt de actie van zijn ouders wraakzuchtig en heeft de rechtbank gevraagd de zaak nietig te verklaren. Dat is niet gebeurd, want de rechter heeft besloten dat de man het huis moet verlaten. Ook worden er hulpdiensten ingeschakeld die de ‘ongezonde leefsituatie’ gaan onderzoeken. Michael is boos, wil niet met zijn ouders praten en heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders naar rechter om zoon (30) uit huis te krijgen
Sluiten